Воротар «Шахтаря» потрапив до ТОП-50 найкращих молодих футболістів планети

Анатолій Трубін увійшов до престижного рейтингу

Авторитетне видання Foot Mercato оприлюднило рейтинг з найкращих футболістів світу віком до 21 року. Серед них опинився голкіпер «Шахтаря» Анатолій Трубін. Список опублікований на сайті Foot Mercato.

У номінації за найкращого воротаря Трубін набрав 11 очок і поступився лише колезі за амплуа з англійського «Лідса» Ілану Мельє, у якого набралося 13 балів.

Серед зірок, які теж потрапили до топ-50, є Вінісіус Жуніор («Реал»), Букайо Сака («Арсенал»), Філ Фоден («Ман Сіті»), Ансу Фаті та Педрі (обоє — «Барселона»), Ерлінг Холанд («Боруссія» Д) та інші.

Були близькими, але не потрапили до рейтингу захисник «Динамо» Ілля Забарний (2 бали), півзахисник «Шахтаря» Михайло Мудрик (1 бал) та голкіпер «Динамо» Руслан Нещерет (1 бал).

Зазначимо, 20-річний Трубін є вихованцем «Шахтаря», а за першу команду «гірників» дебютував 26 травня 2019 року в матчі з «Маріуполем». У сезоні 2020-2021 Трубін став основним воротарем команди, витіснивши зі складу Андрія П’ятова.

За збірну України Анатолій провів два матчі. Він ставав наймолодшим воротарем збірної в офіційних матчах — 19 років і 242 дні.

Нагадаємо, нападник французького «Парі Сен-Жермен» та збірної Аргентини Ліонель Мессі всьоме став володарем «Золотого м’яча».

*

Top