Visa розпочинає тестування цифрових валют центробанків

Провайдер карткових платежів розпочне пілотну програму з компанією ConsenSys Inc.

Visa Inc. Слідом за своїм конкурентом Mastercard Inc. запропонувала центральним банкам можливість тестувати застосунки для цифрових валют, — повідомляє Bloomberg, передає Hubs.ua.

Цієї весни провайдер карткових платежів розпочне пілотну програму разом з компанією ConsenSys Inc., що займається програмним забезпеченням для блокчейну. Програма стартує після обговорення з 30 центральними банками їх планів щодо випуску цифрових валют.

«Ми думаємо, що в майбутньому стейблкоіни та цифрові валюти центральних банків співіснуватимуть і з’явиться безліч різних підходів до створення продуктів на їх основі», — заявив глава відділу криптовалют Visa Куй Шеффілд.

ConsenSys спеціалізується на розробці нестандартного програмного забезпечення, створює децентралізовані програми (DApps), корпоративні рішення та інструменти розробки для блокчейн-екосистем. Компанія співпрацювала з кількома центральними банками для тестування цифрових валют, включаючи Управління грошового обігу Гонконгу, Резервний банк Австралії та Таїланду.

В даний час Visa випускає платіжні картки, прив’язані до USD Coin, стейблкоіну, випущеному в 2018 консорціумом, в який входить Circle Internet Financial.

Аналогічну платформу тестування цифрових валют центральних банків у 2020 році вже запустила інша найбільша міжнародна платіжна система Mastercard.

Нагадаємо Visa запускає консалтингові та консультаційні послуги, щоб допомогти своїм клієнтам орієнтуватися у світі криптовалют.

*

Top