Вибори народних депутатів: До Ради проходять 8 партій

В парламент можуть потрапити партії Мураєва та Притули

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, п’ятивідсотковий прохідний бар’єр подолали б вісім партій, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 12-13 лютого, повідомляє Hubs.ua.

«Партію «Слуга народу» готові підтримати 18,3% серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором, партію «Європейська солідарність» — 17,1%», — зазначається у звіті за підсумками дослідження, оприлюдненому у середу.

Партію «Батьківщина» готові підтримати 10,8% опитаних, «Опозиційну платформу — За життя» — 9,7%, партію Дмитра Разумкова «Розумна політика» — 5,9%, партію Євгена Мураєва «Наші» — 5,5%. За партію Сергія Притули «24 серпня» готові голосувати 5,3%, за партію «Сила і честь» — 5,2%.

Не подолали б п’ятивідсотковий прохідний бар’єр Радикальна партія з підтримкою 4,7%, партія «Українська стратегія Гройсмана» — 4%, Партія Шарія — 3,4%, «УДАР Віталія Кличка» та ВО «Свобода» — по 2,8%. Рейтинг інших політичних сил — не більше ніж 2%.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова система: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: трохи більше ніж 2,2%.

Нагадаємо, нинішнього президента України Володимира Зеленського на президентських виборах готові підтримати 24,6% тих українців, хто визначився з вибором та має намір голосувати.

*

Top