ВАКС засудив екс-заступника голови правління

Тамразова засудили до п'яти років позбавлення волі

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду засудила екс-першого заступника голови правління АТ «Укргазвидобування» Олексія Тамразова до п’яти років позбавлення волі, визнавши його винним у наданні неправомірної вигоди.

Згідно з повідомленням на сайті суду, також вироком застосовано спеціальну конфіскацію щодо $100 тис., які були предметом неправомірної вигоди.

«Суд визнав доведеним пред’явлене обвинувачення, відповідно до якого екс-заступник керівника ДК «Укргазвидобування» надав особі, яка займає відповідальне становище, – прокурору Генеральної прокуратури неправомірну вигоду розміром $100 тис. за зайняття пасивної позиції під час розгляду слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва клопотання про скасування арешту майна — природного газу в обсязі понад 8 млн м. куб., а також за подальше незвернення з клопотанням про повторне накладення арешту на зазначене майно», — йдеться в повідомленні.

Вирок може бути оскаржений в Апеляційній палаті ВАКС протягом 30 днів з моменту його оголошення шляхом подання апеляційної скарги.

Як повідомлялося, в серпні 2018 року Тамразова затримали під час спроби надати неправомірну вигоду в особливо великому розмірі. Правоохоронці задокументували факт передання половини раніше обумовленої суми неправомірної вигоди, тобто $100 тис., заступникові начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України.

Тамразов, 1975 р. н., з 2010-го по березень 2014 року обіймав посаду першого заступника голови правління державного «Укргазвидобування». Він також був власником ТОВ «Всеукраїнська медіа група» (сайт theinsider.ua).

«Укргазвидобування», 100% акцій якого належать НАК «Нафтогаз України», є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

*

Top