допинг

За відповідний законопроєкт №5640 проголосували 276 нардепів

Верховна Рада дозволила центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері спорту, створювати та забезпечувати діяльність державної установи «Національна лабораторія антидопінгового контролю», передає Hubs.ua.

За відповідний законопроєкт №5640 «Про внесення змін до ст.52 закону «Про фізичну культуру та спорт» за основу та загалом проголосували відповідно 276 та 281 народний депутат.

Законопроєкт застерігає, що національна лабораторія, яку буде створено, відповідатиме вимогам для акредитації Всесвітнього антидопінгового агентства відповідно до міжнародних стандартів для лабораторій, визначених Міжнародною конвенцією про боротьбу з допінгом у спорті.

Документ визначає основні завдання національної лабораторії, серед яких реалізація програм наукових досліджень та розробок, що використовуються або можуть бути використані для запобігання допінгу у спорті.

Законопроєкт окреслює критерії кандидата на посаду директора Національної лабораторії. Зокрема, очолити національну лабораторію може громадянин України, який має вищу освіту, володіє державною мовою, щонайменше п’ять років працював на керівній посаді, має знання та професійний досвід щодо боротьби з допінгом у спорті.

Нагадаємо, раніше директор Національного антидопінгового центру України (НАДЦ) Іван Курліщук та його заступник Ярослав Кручек подали у відставку.

*

Top