В Украине выросло производство

Вдвое

За прошлый год производство «зеленой» электроэнергии в Украине выросло вдвое — до 10,219 млрд кВт-ч против 5570 млрд кВт-ч годом ранее. Об этом говорится в отчете Нацкомиссии, регулирующей сферы энергетики и коммунальных услуг.

При этом отмечается, что в прошлом году наблюдалось критическое уменьшение пикового потребления электроэнергии — по сравнению с предыдущими годами на 10%.

Это объясняют аномально теплой погодой, снижением мирового спроса на металлопродукцию, а также введением карантинных мероприятий.

«Все это, а также обеспечение перекрестного субсидирования бытовых потребителей привело к образованию на рынке значительного финансового дисбаланса и, как следствие, взаимной задолженности между участниками рынка. И, чтобы урегулировать ситуацию, НКРЕКП пересмотрела уровень «зеленых тарифов», — сообщили в НКРЭКУ.

коментаря;

  1. Андрій Анатолійович said:

    Ні, ну атомні ж кращі, ТЕЦи теж непогані. Але атомні у нас НАЙДЕШЕВШІ. НЕ МИ Ж БУДУВАЛИ! А Чорнобиль — це ж теж не з нами. За відпрацьоване паливо Росії теж не ми платимо за захоронення. Звідки Ви, Олександре — ну якщо не від Пуйла, звичайно? Не хочете біля атомної пожити, подихати нейтрончиками, чи біля ТЕЦки огірочки повирощувати? А чому б біля заправочки Вам не пожити? А, не хочете? За діток страшнувато? ТРАДИЦІЙНО орієнтований Ви наш українофіл доморощений … ДЛЯ ДОВІДКИ ВАМ — сонячна електрика на зараз у світі найдешевша, а аномалії в Україні повязані з примусом Енергоатома продавати енергію за безцінь, як і вугілля з державних шахт. Але ж у Вас завдання, ймовірно, відмінні від того, щоб розібратися в суті питання…

    • Андрій said:

      Сонячні електростанції дуже дорогі в обслуговуванні, акумулятори мають низький термін служби і високу вартість, та й виробництво своїх комплектуючих для сонячних електростанцій в Україні відсутня, один імпорт. Економічно невигідно будівництво сонячних електростанцій в Україні без власного виробництва, а то що зараз робиться називається шахрайством, що б по швидкому зрубати грошей зі споживачів. Більш вигідним бидо б зараз розвиток атомної енергетики, в Україні є непогані поклади урану, і це допомогло б розвитку військово промислового комплексу.

*

Top