В столиці пограбували відомого журналіста

Андрій Куликов напад не пов'язує зі своєю професійною діяльністю

У Києві пограбували журналіста, співзасновника Громадського радіо Андрія Куликова. Про це повідомляє поліція, передає Hubs.ua.

Інцидент стався на проспекті Перемоги у Шевченківському районі Києва. Двоє чоловіків підійшли до потерпілого та попросили закурити. Отримавши відмову, вони побили журналісти, відібрали три тисячі гривень, банківську картку та мобільний телефон.

Протягом кількох годин поліція встановила місцеперебування двох грабіжників та знайшла їх в одному з хостелів. Ними виявилися раніше судимий за пограбування, крадіжки та незаконний обіг наркотиків 23-річний уродженець Миколаївської області та 23-річний мешканець Волинської області, який перебуває у статусі обвинуваченого за крадіжку. Тепер їм загрожує до шести років ув’язнення. Правоохоронці перевіряють причетність ще двох людей до пограбування.

Жертвою нападу став журналіст, редактор, актор Андрій Куликов. За інформацією порталу, біля центрального РАГСу до нього підійшли четверо чоловіків.

Пізніше журналіст розповів подробиці нападу на нього та про свій стан.

«Мені розбили скроню. Синяк під оком. Є трохи болю в ребрах. Серйозних травм чи переломів немає»,розповів телеведучий виданню Сегодня.

З його слів, зловмисники вимагали, щоб Куликов назвав пін-код від своєї банківської картки.

«Я поліз у кишеню дати прикурити, і саме в цей момент почався гоп-стоп. Мені завдали кілька ударів у скроню та у вухо, а потім обікрали. Я не знепритомнів, і це дуже добре. Після цього витер кров і пішов у відділення поліції. Думаю, до закінчення справи вкрадені речі мені не повернуть», — сказав Куликов, додавши, що почувається вже добре.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, зв’язавшись із постраждалим журналістом, повідомив, що Андрій Куликов напад не пов’язує зі своєю професійною діяльністю.

«Забиті місця на скроні і на вусі з’явилися відразу. Під оком не помітив. Але «розкрилися» тільки через два дні. Ходжу на роботу із синцем», — додав Томіленко, цитуючи постраждалого колегу.

Нагадаємо, раніше Рада посилила відповідальність за напад на журналістів.

*

Top