В команде президента планируют админреформу

Грядет расширение полномочий власти местного уровня

Команда президента Владимира Зеленского намерена провести административную реформу путем укрупнения районов и введения института префектов, — рассказал в интервью LB.ua  глава штаба партии Слуга народа Александр Корниенко.
«Реформа предусматривает расширение полномочий власти местного уровня и, соответственно, уменьшение роли таких элементов, как государственные администрации и замену их на префектуры, которые будут следить за законностью решений местных советов. При такой модели мощный районный уровень не сильно нужен, поэтому речь идет об укрупнении районов, которыми будет заниматься префект», — сказал Корниенко.
В рамках реформы планируется сократить количество районов до 100. Сейчас их — 490.

коментаря;

  1. Зоя said:

    змінювати систему треба, але ж не так топорно! щоб моніторинг законності рішень, прийнятих місцевою владою, забезпечив ефективність та результативність — треба у префектури на системній основі командирувати незаангажованих і добре підготовлених фахівців з наданням їм службового житла та інших мотиваційних чинників, які б забезпечили їм незалежність з одного боку, а з іншого — виставити до результатів їх роботи певні критерії і стандарти, недотримання яких так само буде слугувати підгрунтям для притягнення до відповідальності. У іншому випадку вся реформа закінчиться договорняками між «місцевими демянами бідними» й для громади не тільки не принесе нічого корисного, але й суттєво нашкодить населенню, яке й так вже натерпілося від запроваджених реформ! Ідея активності місцевих громадян звичайно прекрасна, але для цього необхідні певні умови, яких нема й не передбачається у найближчій перспективі.

  2. Андрей said:

    Ебаные пидарасы — это хуету тулит Гройсман, теперь эти пидорасы зеленые. Ебаные американсике хуесосы СЛУГИ

  3. Заславський said:

    Ну вы даете! админреформа идет уже пять лет — и укрупнение районов, и институт префектов еще при Порохе заложили. Может, вы еще и Томос дадите?

  4. Александр said:

    У разі СМЕРТІ в квартирі близької людини, а також фактичних змін №№ будинків, найменувань вулиць (проспектів ..) або назв РАЙОНІВ пропоную встановити новий порядок в частині того, щоб «Районні держ. адміністрації» видавали громадянам НОВІ !!! «Свідоцтва про право власності на житло». Ніякі НОТАРІУСИ тут не потрібні

  5. Владимир said:

    Когда мне, человеку с тремя высшими образованиями -юридическое, экономическое и госуправления, будет навязывать какую-то ахинею депутат или работник офиса президента с незаконченным средним образованием — тогда прошу пардона,

  6. конрад said:

    А мені подобається-подумайте яке слово глупосне-ПЕРЕФЕКТ!Щось з 30 років минулого століття, за королівської Румунії-ПЕРЕФЕКТ ПОЛІЦІЇ,комісар Міклован,останній патрон і т.д.!Як кажуть кацапенки-«сладострасное» названіє!Щось таке-пузате,паскудне,збочене і обовязково хабарне та брудне-=як кальсони невипрані!Що ви хочете-буржуАзія тай все!

  7. Василь Гречаникь said:

    Така реформа вже давно назріла. Об’єднані громади мають мати широкі права: справляти місцеві податки, формувати свій бюджет, фінансувати місцеві школи, заклади охорони здоров’я, культури, розвиток місцевої економіки і т.д. Але і вибори керівників (голів, депутатів), місцеві референдуми повинні проводити самі, без ЦВК. В якійсь мірі, це буде так, як забуло в нас за часів Австро-Угорщини .

*

Top