УЗ у 2021 році отримала від КВБЗ 20 пасажирських вагонів

Усього замовлено 100 вагонів

АТ «Укрзалізниця» у 2021 році отримала від Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) 20 із 100 раніше замовлених пасажирських вагонів, повідомила прес-служба «Укрзалізниці».

30 грудня залізничний оператор прийняв останню партію з 5 нових вагонів типу СВ. Рухомий склад відвантажили з випередженням графіка.

Того ж дня три з отриманих вагонів СВ та 5 прийнятих раніше вагонів купе сформували до складу поїзда №229 Київ-Ужгород.

Прийняті вагони СВ обладнані оновленим пультом керування освітленням у купе, сигналізацією, індикатором зайнятості вбиралень, а також кнопкою виклику провідника.

Для пасажирів з порушенням зору передбачено контрастну вхідну зону та додаткове освітлення сходів та номерів купе.

Крім того, вагони мають збільшений обсяг багажного відділення, системи відеоспостереження у загальних зонах вагона, вакуумні туалети, пеленальні столики, розетки та USB-порти для кожного місця, а також сучасну систему кондиціювання повітря.

Усього КВБЗ за умовами договору має побудувати та поставити УЗ 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю у колісному кріслі, 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю у колісному кріслі та купе начальника поїзда до липня 2022 року.

Нагадаємо, КВБЗ має намір у І кварталі 2022 року поставити УЗ ще два дизель-потяги.

*

Top