Уряд запропонує механізми підтримки виробників соціальних продуктів

Кабмын розглядає можливість прямих дотацій або встановлення спеціальних цін

Кабінет Міністрів України має намір вийти найближчим часом із пропозиціями щодо механізмів підтримки виробників соціальних продуктів харчування, а також розглядає можливість прямих дотацій або встановлення спеціальних цін на такі продукти у зв’язку зі зростанням цін на енергоносії, заявляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми розуміємо проблематику у зв’язку з тим, що ціни на газ аномально продовжують зростати. Уряд за дорученням президента України Володимира Зеленського розробляє механізми підтримки українських хлібопекарів і також українських виробників соціальних продуктів харчування. Відповідно найближчими днями у зв’язку з цим уряд вийде з відповідними пропозиціями», — сказав Шмигаль на брифінгу в Офісі президента у п’ятницю.

За його словами, уряд також проводить консультації з представниками бізнесу, «щоб зрозуміти потреби та рівень такої підтримки, якою вона має бути».

Глава уряду також зазначив, що Кабмін також опрацьовує питання захисту споживачів в умовах очікуваного зростання цін на соціальні продукти харчування, зокрема, прем’єр не виключив можливості прямих дотацій виробників.

«В умовах світової кризи, звісно, виробники розглядають питання підвищення цін. У цьому випадку ми також працюємо з ними для того, щоб захистити не тільки виробників, а і — ключове питання – українських споживачів. Тобто розглядатимемо можливість упровадження відповідних націнок на соціальні продукти харчування, зокрема соціальний хліб, розглядатимемо можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів, соціального хліба», — сказав Шмигаль.

*

Top