Уламки літака «Мрія» стали основою для благодійної колекції – ЗМІ

Дохід від продажу піде на допомогу ГУР Міноборони України – на спеціальне обладнання для посилення ефективності технічної розвідки

Уламки літака АН-225 «Мрія», який російські окупанти знищили в аеропорті Гостомель, перетворили на прикраси в благодійній колекції «оМРІЯна помста», весь дохід від продажу якої піде на допомогу ГУР Міноборони України. Про це повідомляє видання «Інформаційний спротив».

За інформацією ініціаторів проєкту, уламок фюзеляжу легендарного літака для створення колекції передала парамедикиня Галина Алмазова, яка разом зі своїм підрозділом відбивала запеклі атаки на аеропорт, опікуючись пораненими.

«Покидаючи Гостомель, я не знала, що буде далі, але готувалась до будь-чого. В останню мить взяла з собою маленькі уламки великого літака як серце всієї України. Мені, як медику, хотілося зберегти його пульсацію, зробити бодай щось, щоб літак продовжував жити, щоб не вмирала наша мрія», – розповіла військовослужбовиця ЗСУ Галина Алмазова, яка спільно з телеведучою Тетяною Гончаровою, артдиректоркою ювелірного бренду Мариною Фроловою та БФ «Козак Драйв» ініціювали проєкт.

Мета створення благодійної колекції «оМРІЯна помста» – збір на спеціальне обладнання для посилення ефективності технічної розвідки ГУР в рамках постійного діючого проєкту «Робимо вітер ворогу».

До лімітованої серії прикрас з уламками фюзеляжу зруйнованої «Мрії» увійшли дві брошки-артефакти – «Турбіна» та «Літак».

Брошка «Літак» відтворює силует «Мрії». В дизайні використано найбільш впізнаваний ракурс літака, яким його бачили на презентаціях та закарбували на фото по всьому світу. Автори доповнили його кінцівкою у вигляді тризуба. Наклад – 225 одиниць.

Брошка «Турбіна» апелює до унікальної риси гіганта — шести двигунів, які робили «Мрію» найпотужнішим цивільним транспортним літаком у світі. Наклад – 1000 одиниць.

Дизайн брошок – спільна розробка артдиректорки Марини Фролової та ювелірного бренду Karpenko Jewelry.

«Цей вибір був не випадковий, адже власник бренду – військовослужбовець ЗСУ, який б’ється за те, щоб наша оМРІЯна помста відбулась і Україна перемогла», – розповіли ініціатори проєкту.

Нагадаємо, СБУ зібрала докази вини колишніх гендиректора та начальника підрозділу з авіабезпеки ДП «Антонов», дії яких призвели до знищення літака АН-225 «Мрія».

*

Top