Підприємство хоче купити роботизовану лінію для обробки до 24 тисяч посилок на годину

«Укрпошта» оголосила тендер на закупівлю сучасного сортувального обладнання, яке планує встановити у п’яти регіонах України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор підприємства Ігор Смілянський, пише Hubs.ua.

«Ми оголосили тендер на придбання сучасного обладнання та ІТ систем для автоматичної («а ля Амазон») обробки посилок для нашого Київського, Львівського, Харківського, Дніпровського та Івано-Франківського сортувальних центрів. Швидкість сортування посилок становитиме від 15 до 24 тисяч на годину, а ще купуємо обладнання для сортування листів, газет та міжнародних посилок», — уточнює Смілянський. tweet

Нагадаємо, на своєму офіційному сайті Укрпошта на даний час відзвітувала лише про фінансові показники за підсумками 2020 року.

Так, національний поштовий оператор отримав 9,2 мільярда гривень чистого доходу — на 19% більше, ніж у 2019 році.

Раніше Hubs.ua також писав про те, що Верховна Рада підтримала законопроект №0112 «Про ратифікацію гарантійної угоди «Логістична мережа (модернізація та цифровізація «Укрпошти») між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Згідно з пояснювальною запискою до документа, загальний обсяг коштів позики становить EUR30 млн (без ПДВ), період погашення (включаючи пільговий період чотири роки) – 20 років.

 «Укрпошта» планує використати кошти на будівництво п’яти сортувальних центрів — у Києві, Харкові, Хмельницькому, Львові та Дніпрі, а також на 22 поштових депо.

*

Top