Укргазвидобування на Харківщині запустило у роботу нову свердловину глибиною 5200 м, яка забезпечує видобуток 160 тис. куб. м газу на добу

Запаси родовища сягають понад 4 млрд куб. м газу

АТ «Укргазвидобування» (УГД), 100% якої належить НАК «Нафтогаз України», запустило у роботу нову розвідувальну свердловину, яка забезпечує видобуток 160 тис. куб. м газу на добу, на Безпалівському родовищі в Харківській області. Про це повідомляє УГД, передає Hubs.ua.

«Укргазвидобування запустило в роботу нову розвідувальну свердловину на Безпалівському родовищі в Харківській області з дебітом 160 тис. куб. м газу на добу. Місце для буріння свердловини визначене за результатами 3D сейсмічних досліджень, проведених у 2020 році», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що свердловина має похилоспрямований профіль, її глибина – 5200 м. За результатами буріння також вдалося розширити площу промислової газоносності продуктивного горизонту, який експлуатує свердловина.

Безпалівське родовище було введене у дослідно-промислову розробку в 1995 році. За цей час на родовищі видобули 27% від початкових запасів газу. В Укргазвидобуванні повідомляють, що наразі розвідані запаси родовища сягають понад 4 млрд кубометрів «блакитного палива».Згідно з повідомленням, за останні чотири роки Укргазвидобування збільшило видобуток на Безпалівському родовищі у 4 рази – до 222 млн кубометрів газу у 2021 році.

Як повідомлялося, «Укргазвидобування» у 2021 році видобуло 13,67 млрд кубометрів газу, що на 3,97% менше порівняно із 2020 роком.

 

*

Top