Українців попереджають про можливі кібератаки 22 лютого

Кібератаки можуть бути складовою гібридної війни Росії проти України

У вівторок 22 лютого на веб-ресурси в зоні .ua можуть чинитися кібератаки, попереджає урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, повідомляє CERT-UA і Держспецзв’язку, передає Hubs.ua.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA опублікувала попередження про можливі кібератаки на веб-ресурси, що розміщуються в зоні .ua. Їх зловмисники планують здійснити 22 лютого.

Держспецзв’язку закликає у випадку будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-комунікаційних систем терміново інформувати команду CERT-UA за номерами телефону (044) 281-88-05 або (044) 281-88-25, або ж на .е-mail: cert@cert.gov.ua.

Фахівці з кібербезпеки повідомляють, що на сайті Raidforums було виявлено повідомлення, що містить погрозу проведення кібератак 22 лютого, але згодом обговорення там видалили.

У повідомленні йшлося про оренду серверів для підготовки нових атак на веб-сайти державного сектора, банківського сектора, сектора оборони.

Повідомленням вбачається, що атаки повинні здійснити «дефейс» веб-ресурсів, що розміщуються в зоні .ua (deface означає стирати чи спотворювати – ред.).

Кібератаки можуть бути складовою гібридної війни Росії проти України. Вони загрожують зникненням чи пошкодженням даних, порушенням функціонування державних органів або їхніх офіційних сторінок в інтернеті, можуть спричинити безлад та посилити паніку на тлі інформаційної війни.

Нагадаємо, раніше команда «Дії» відбила атаки хакерів з чотирьох країн — Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану.

*

Top