Українці зможуть обміняти готівкові гривні у польських банках

Національний банк Польщі купуватиме у комерційних банків Польщі готівкову гривню

Національний банк України та Національний банк Польщі 18 березня уклали договір, який дозволить українцям, які перебувають на польській території, здійснювати обмін гривень на злоті, передає Hubs.ua.

«Договір набирає чинності з 25 березня цього року. З цього дня українці можуть звернутися до відділень банків Польщі для обміну готівкової гривні на польські злоті. Курс обміну буде максимально наближений до офіційного. За цим механізмом повнолітні громадяни України зможуть обміняти загалом до 10 тисяч гривень готівкою на одну особу. Польські банки прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень», — повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк Польщі купуватиме у комерційних банків Польщі готівкову гривню, отриману в результаті продажу громадянами України, для подальшого обміну з Національним банком України за тим самим курсом. Для допомоги українцям Національний банк готовий викупити у Національного банку Польщі готівкову гривню на суму до 10 млрд гривень.

Інформація про конкретні відділення банків, в яких можна буде здійснити обмін, повідомлятиметься додатково.

Нагадаємо, Кабмін 25 лютого на позачерговому засіданні ухвалив низку рішень: зокрема, щодо випуску військових облігацій, посиленої охорони портів та тимчасового зупинення експорту препаратів крові.

*

Top