Українські солодощі експортуватимуть до Саудівської Аравії

Підписано декілька контрактів

Українські виробники кондитерської продукції експортуюють свої ласощі до Саудівської Аравії та інших країн регіону Затоки, повідомляє AgroTimes з посиланням на прес-службу Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Львівська майстерня шоколаду, Харківська бісквітна фабрика (Корпорація «Бісквіт-Шоколад») та ТОВ фірма «Грона» підписали контракти на постачання своєї продукції під час бізнес-місії до Королівства Саудівська Аравія.

Ще декілька українських виробників кондитерської продукції знаходяться на завершальній стадії переговорів з імпортерами та дистриб’юторами із Саудівської Аравії щодо підписання контрактів.

Бізнес-місії, що була організована МЗС України спільно з Асоціацією «Укркондпром» за сприяння Посольства України, передувала серія В2В зустрічей в рамках ініціативи Vtrade (Virtual Trade) Confectionery Foods.

З травня по жовтень 2021 року 18 українських компаній провели близько 70-ти переговорів онлайн завдяки спільним зусиллям Асоціація «Укркондпром», Ради експортерів та інвесторів при Міністерстві закордонних справ України за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Це дозволило українським виробникам кондитерської продукції розширити географію експорту та поглибити торговельні відносини з країнами ACEAH та країнами Перської затоки.

Нагадаємо, кондитерські вироби, ціна на які в Україні з початку року зросла на 25-30% через дорогий цукор, можуть додатково подорожчати на 5-7% .

*

Top