Україна ввела санкції проти російського дизайнера

Артемій Лебедєв схвалює анексію Криму

Рада нацбезпеки і оборони застосувала спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи до російського дизайнера Артемія Лебедєва, — повідомляє Держкомтелерадіо, передає Hubs.ua.

«З ініціативи Держкомтелерадіо Рада національної безпеки і оборони України розглянула внесену пропозицію Мінкультури і прийняла рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Лебедєва Артемія Андрійовича, громадянина РФ, 1975 року народження», — сказано в повідомленні.

Питання виникло під час реалізації Держкомтелерадіо повноважень із видачі дозволів на ввезення видавничої продукції, що має походження держави-агресора і тимчасово окупованої території України. Через Єдиний державний портал адміністративних послуг до Держкомтелерадіо надійшло 34 заяви одного із суб’єктів господарювання про видачу дозволів на ввезення на митну територію України видань, випущених у світ російським видавцем ТОВ Студія Артемія Лебедєва.

«При цьому з відкритих джерел відомо, що генеральний директор і власник видавництва Артемій Лебедєв є затятим українофобом, який послідовно підтримує російську агресію проти України, з 2014 року поширює фейки про російсько-українську війну, публічно схвалює анексію українського Криму», — додали в Держкомтелерадіо.

Також наприкінці квітня 2016 року Лебедєв без відповідного дозволу Державної прикордонної служби України відвідував не підконтрольні Україні території Луганської та Донецької областей. Також за незаконне відвідування окупованого Криму і не підконтрольних українській владі територій Донбасу Лебедєв отримав у 2017 році від СБУ заборону на в’їзд в Україну терміном на 5 років.

«За таких обставин видачу дозволів на ввезення видавничої продукції, виготовленої за участю зазначеної особи, Держкомтелерадіо вважало неприпустимою, тому звернулося із проханням до Міністерства культури та інформаційної політики України поставити перед Радою національної безпеки і оборони питання про застосування до Лебедєва персональних санкцій», — резюмували в Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) щодо запровадження персональних економічних санкцій проти російських підприємств та організацій.

 

*

Top