Україна отримає €1,2 млрд від ЄС: Європарламент прийняв відповідне рішення 16 лютого

Резолюцію була ухвалена за терміновою процедурою

Європейський парламент під час свого пленарного засідання проголосував за пропозицію виділити Україні €1,2 млрд макрофінансової допомоги, про це повідомляється на сайті Європарламенту, передає Hubs.ua.

«За резолюцію, що була ухвалена за терміновою процедурою, проголосували 598 депутатів, 55 – проти, 41 – утримався», — йдеться у повідомленні.

Надзвичайна макрофінансова допомога надається на термін у 12 місяців та складатиметься з двох частин, по €600 млн кожен.

Для того, щоб гроші були виплачені, країна має продемонструвати прогрес у реалізації макроекономічної програми, створеної Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Також у документі визначать структурні реформи, виконання яких необхідно для отримання другої частини допомоги.

Варто зазначити, що рішення щодо виділення Україні макрофінансової допомоги перед набуттям чинності має бути ухвалено також на рівні Ради ЄС.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вітає рішення Європейського парламенту щодо надання зазначеної макрофінансової допомоги Україні.

«Вітаю рішення Європарламенту про надання макрофінансової допомоги Україні у розмірі €1,2 млрд. ЄС ще раз демонструє свою єдність, непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та економічної і фінансової стабільності. Друзі пізнаються у біді», — написав прем’єр на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомлялось раніше, США можуть надати Україні $1 млрд кредитних гарантій.

Один коментар;

  1. Ора said:

    Блядские попрошайки, ничего не могут, только бабки клянчить. Всё разворовали и просрали, «переможцы незалежные»

*

Top