Україна недоотримала у минулому році майже 5,3 мільярда гривень – через незаконну торгівлю тютюновими виробами (дослідження)

Згідно з результатами моніторингового дослідження компанії «Kantar Україна» середньозважений рівень нелегальної торгівлі тютюнової продукції на кінець минулого року склав 6,9%. За даними, отриманими у жовтні, рівень продовжував зростати і досяг 10% за рахунок стрімкого збільшення частки підробленої продукції – до 4%.

«Дійшло до того, що на ринку Європейського Союзу Україна стала найбільшим постачальником нелегальних сигарет – сумнівний привід для гордості», – пише в авторській колонці для інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» генеральний директор компанії «ТЕДІС Україна» Тарас Корніяченко.

За його словами, «рівень продажів підроблених сигарет досяг максимальних значень з 2014 року. Сьогодні кожна чотирнадцята пачка сигарет, продана в нашій країні, має нелегальне походження». За даними «Kantar Україна», через контрафактну та контрабандну тютюнову продукцію державний бюджет недоотримав майже 5,3 мільярда гривень.

«У той час як наша компанія заплатила в 2020 році, за попередніми оцінками, понад 1,4 мільярда гривень, а за обсягом сплаченого роздрібного акцизу «ТЕДІС Україна» стала першою в країні. Такий податковий внесок – це результат щоденної роботи компанії з чисельністю персоналу в 2 300 осіб, які мають власний автопарк в 400 комерційних автомобілів, зі складськими площами як 4 футбольних поля НСК «Олімпійський», – підкреслив Тарас Корніяченко.

За словами керівника компанії «ТЕДІС Україна», «побудувати сильну економіку і привабливий інвестиційний клімат в країні можна буде при обов’язковій умові, що контрафакт і контрабанда будуть викоренені як негативні явища».

*

Top