Україна має достатньо ресурсів для макроекономічної стабільності, - Шмигаль

З 1 березня уряд проіндексує пенсії для всіх пенсіонерів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна має достатньо ресурсів, щоб забезпечувати макроекономічну та макрофінансову стабільність, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Hubs.ua.

За словами прем’єра, наразі на казначейському рахунку понад 27 млрд грн, на валютних рахунках — більше ніж 30 млрд грн, а резерви НБУ — майже $30 млрд.

Прем’єр нагадав, що Україна вже домовилася з ЄС про чергову макрофінансову програму на €1,2 млрд. Крім того, очільник уряду закликав міжнародних партнерів підтримати не лише довгострокову модернізацію України, а й допомогти зараз пом’якшити удар по економіці через інструменти гарантій чи пільгового фінансування.

«Ми закликаємо наших міжнародних партнерів підтримати не лише довгострокову модернізацію України, але й допомогти зараз пом’якшити удар по нашій економіці через інструменти гарантій чи пільгового фінансування. А також закликаємо представників бізнесу країн-партнерів активно інвестувати в Україну, щоб надати практичну підтримку українській економіці», — заявив Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що з 1 березня уряд проіндексує пенсії для всіх пенсіонерів на 14%. У середньому збільшення становитиме 500 грн. При цьому пенсії військових пенсіонерів та ліквідаторів з інвалідністю збільшаться на суму від 700 до 1500 грн.

Як повідомлялось раніше, Шмигаль обіцяє підвищення пенсій.

*

Top