Угода на $40 млрд: Nvidia відмовилась від придбання Arm

На скасування угоди вплинуло серйозне занепокоєння регуляторів

Власник власник Arm, компанія SoftBank та Nvidia домовилися припинити свої зусилля з придбання Arm, — повідомляє Financial Times, передає Hubs.ua.

На скасування угоди вплинуло серйозне занепокоєння регуляторів США, Великої Британії та ЄС щодо впливу покупки на конкуренції серед виробників чіпів.

Arm вивчає можливість виходу на IPO замість придбання. За інформацією TechCrunch, поточний план компанії передбачає, що IPO Arm відбудеться протягом наступних 12 місяців.
Деталі скасованої угоди

У вересні 2020 року SoftBank і Nvidia підписали угоду про продаж розробника процесорів Arm, на технологіях якої працюють понад 90% мобільних пристроїв. За угодою Softbank мав отримати $21,5 млрд акціями Nvidia, ще $12 млрд — готівкою. Ще близько $5 млрд SoftBank отримав би акціями або готівкою за виконання Arm поставленої мети, а $1,5 млрд пішло б співробітникам.

Через скасування угоди Nvidia змушена виплатити Arm більше $1 млрд відступних.

Об’єднання Nvidia і Arm створило б на ринку компанію з контролем створення чіпів в абсолютно різних галузях. Nvidia-Arm змогла б працювати практично у всіх сегментах ринку: дата-центри, комп’ютери, смартфони, IoT, графіка тощо.

Це не сподобалось регуляторам, і вже в січні 2021 року у Великій Британії розпочалося антимонопольне розслідування за фактом придбання ARM, а Федеральна торгова комісія США подала суд, щоб повністю скасувати угоду.

Intel, Amazon і Microsoft надали регулюючим органам достатньо інформації для заборони покупки ARM.

Один коментар;

  1. Віктор said:

    Nvidia не подарує збитків ІТ — гігантам, а торги покажуть непотрібність ARM. Нарегулювали

*

Top