У Європі почали знижуватись ціни на відеокарти (інфографіка)

На зміни цін ще не вплинуло зниження вартості основних криптовалют

Ціни на відеокарти серій AMD Radeon RX 6000 і NVIDIA GeForce RTX 30 почали знижуватися. Така ситуація спостерігається вдруге цього місяця, повідомляє 3DCenter.org, передає Hubs.ua.

Вартість відеокарт серії GeForce RTX 30 знизилася з рівня 185% від їхньої рекомендованої ціни до 177%. У випадку відеокарт AMD фактична вартість знизилася зі 178% до 167% щодо рекомендованого виробником рівня.

На ці зміни цін ще не вплинуло зниження вартості основних криптовалют, яке мало місце минулого тижня і продовжилося цього тижня. Цей фактор може вплинути на ринок відеокарт приблизно через тиждень або два тижні. Тому наступне оновлення цін має бути дуже цікавим.

Криптовалюта Ethereum суттєво просіла у вартості та досягла мінімумів, які спостерігалися ще влітку цього року. Це у поєднанні з майбутнім переходом на концепцію Proof-of-Stake у червні може призвести до того, що нові відеокарти вже можуть не окупити себе на той час. Тепер для отримання доходу, достатнього на покриття витрат на купівлю нової відеокарти, можуть знадобитися роки, а не місяці, як раніше.

Нагадаємо криптовалюти продовжують втрачати ціну, головна криптовалюта світу Bitcoin вже впала на 9%, а ціна Ethereum знизилася на 14%.

*

Top