У США розпочато розслідування щодо Tesla через раптове гальмування

Число машин, які може торкатися проблеми, оцінюється в 416 000 одиниць

У США ініційовано попереднє розслідування щодо автомобілів Tesla. Причиною стали скарги власників Tesla Model 3 та Model Y на несподівані спрацювання гальма, — повідомляється на сайті Національного управління безпекою руху на трасах США (NHTSA), — передає Hubs.ua.

Число машин, які може торкатися проблеми, оцінюється в 416 000 одиниць.

Управління отримало 354 скарги на раптове спрацювання гальма під час руху на високій швидкості за останні дев’ять місяців. Згідно з інформацією на сайті NHTSA, проблема торкається автомобілів 2021-2022 років випуску. Водії часто описували проблему як «фантомне гальмування» та стверджували, що машина гальмувала без попередження, випадково і часто по кілька разів за поїздку. Зазначені моделі оснащені автопілотом, який здатний гальмувати та керувати автомобілем у межах своєї смуги руху.

Департамент розслідування дефектів NHTSA вивчить масштаб та серйозність проблеми та її можливий вплив на безпеку руху, заявило управління. Поки що інформації про аварії та отримані травми через помилку гальма воно не отримувало.

У грудні 2021 року NHTSA розпочало розслідування щодо автомобілів Tesla через ігри. Компанія дозволила грати в ігри на сенсорному екрані, розташованому на центральній консолі електромобіля прямо під час руху.

Нагадаємо, Tesla «відкличе» понад 26 тис авто. Причиною стала помилка у ПЗ.

*

Top