У США побудують ще два патрульні катери для України

Будівництво має бути завершено до березня 2026 р.

У США замовили будівництво для України ще двох патрульних катерів Mark VI. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому Міністерством оборони США 30 грудня 2021 року.

Будівництво катерів буде виконувати американська суднобудівна компанія SAFE Boats International. Роботи будуть виконуватися у Такомі в Вашингтоні і мають бути завершені до березня 2026 року.

Фінансування у розмірі понад 25 млн доларів передбачене з коштів ініціативи для безпекової підтримки України.

Профільне видання «Мілітарний» зазначає, що це є додатковою частиною до контракту від вересня 2021 року щодо будівництва для України шести патрульних катерів типу Mk VI. У січні 2021 року для України замовили два таких катери.

Mark VI у довжину сягає 25 метрів і є багатофункціональною платформою, може розвивати швидкість понад 35 вузлів. За базовими характеристиками, катери мають максимальний екіпаж із 10 чоловік та можуть прийняти до 8 пасажирів. Кожен екіпаж складається із двох команд, кожна команда має в своєму складі Командира, офіцера патруля, боцмана, стрілка, механіка та штурмана.

За словами посла України у США Оксани Маркарової, у 2022 році Україна має отримати щонайменш три патрульні катери типу Mark VI.

Нагадаємо, у листопаді Україна отримала від США два патрульні катери класу Island, вони отримали назви «Фастів» та «Суми».

*

Top