У США конфіскували біткоїни на суму $3,6 млрд: криптовалюта була вкрадена у 2016 році

Федеральній службі вдалось конфіскувати 94 тисячі біткоїнів з вкрадених 119 754

Міністерство юстиції США вилучило біткойни, вкрадені восени 2016 року зі світової криптовалютної біржі Bitfinex, на загальну суму $3,6 млрд у біткоїнах, про це повідомляє The Washington Post, передає Hubs.ua.

У Нью-Йорку, 8 лютого заарештували подружжя. Чоловік та дружина підозрюються у відмиванні коштів у криптовалюті. Під час затримання правоохоронці вилучили понад $3,6 млрд.

Заарештовані — Ілья Ліхтенштейн та Гезер Морган — обвинувачуються у змові з наміром відмивання великої суми грошей. Їх звинувачують у намаганні відмити 119 754 біткоїни, вкрадених після хакерської атаки на Bitfinex. Максимальне покарання за цією статтею – 20 років ув’язнення. Також їх звинуватили у змові з метою обману влади США, за що вони можуть отримати ще по 5 років ув’язнення.

Згідно з повідомленням, обвинувачені намагалися відмити вкрадені біткоїни через лабіринт транзакцій, проте американські розслідувачі відстежили кошти.

Варто зазначити, що це найбільша вилучена сума коштів в історії Департаменту юстиції США.

Нагадаємо, Bitfinex є сервісом обміну криптовалюти. Після хакерської атаки 2016 року сервіс пропонував винагороду розміром у сотні мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе знайти вкрадені гроші. Федеральні служби заявляють, що їм вдалося конфіскувати 94 тисячі з вкрадених 119 754 біткоїнів.

Як повідомлялось раніше, біткоїн подешевшав до $39,92 тис.

*

Top