У січні зросте заробітна плата українських медпрацівників, - Шмигаль

З 1 березня відбудеться індексація пенсій

У січні зросте заробітна плата українських медичних працівників, з 1 березня для більш ніж 10 мільйонів пенсіонерів відбудеться індексація пенсій. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, пише сайт КМУ, передає Hubs.ua.

За словами прем’єр-міністра, держава повністю виконує свої соціальні зобов’язання, виплачує пенсії та субсидії, забезпечує стабільність тарифів та цін.

Очільник Уряду підкреслив, що продовжиться виконання ініціатив президента України. Зокрема, у січні лікарі отримають зарплати в розмірі не менше 20 тисяч грн, а середній медичний персонал — у розмірі не менше 13,5 тисячі грн.

«У січні лікарі отримають зарплати у розмірі не менше ніж 20 тисяч гривень, а середній медичний персонал — у розмірі не менше ніж 13,5 тисяч гривень. Міністерство охорони здоров’я контролює це питання особисто на чолі з міністром», — сказав Шмигаль .

Окрім того, уряд підписав меморандум з органами місцевого самоврядування та виконав з боку уряду всі його умови, щоб ціни на тепло та гарячу воду залишалися стабільними до кінця опалювального сезону.

Прем’єр-міністр запевнив, що планується розширення програми підтримки. «З 24 січня люди від 60 років уже отримали можливість придбати коштом у рамках програми лікарські засоби. Надалі уряд впроваджуватиме й інші нововведення», — зазначив він.

Для більш ніж 10 мільйонів пенсіонерів 1 березня відбудеться індексація пенсій на 14%.

Також триватиме реалізація програми президента «5-7-9» щодо підтримки малого та середнього бізнесу. За словами прем’єр-міністра, на сьогодні вже видано кредити на суму 82,5 млрд грн, понад 31 тисячу договорів укладено та ще понад 100 тис. заявок перебувають на розгляді в банках.

Як повідомлялось раніше, Кабмін додатково виділив 310 млн гривень на зарплати медикам.

*

Top