У Маріуполі починається евакуація мирного населення

Режим тиші встановлено з 9.00 до 16.00, з 11.00 починається евакуація мирного населення

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив, що з 9.00 до 16.00 буде встановлено режим тиші, з 11.00 починається евакуація мирного населення Маріуполя. Про це Кириленко повідомив у Telegram-каналі у суботу вранці, також про евакуацію сповіщає Маріупольська міська рада, передає Hubs.ua.

«Офіційно! У Маріуполі починається евакуація мирного населення. Сьогодні, 5 березня, з 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші. З 11 години розпочинається евакуація мирного населення. Гуманітарний «зелений» коридор прокладено за маршрутом Маріуполь – Микільське – Розівка – Пологи – Оріхів – Запоріжжя», — написав чиновник.

Евакуація населення відбуватиметься із трьох локацій муніципальними автобусами: СК «Іллічівець» (пр. Нахімова, 53); Драматичний театр (Театральна площа, 1); Кальміуська районна адміністрація — (пр. Металургів, 193).

Також, якщо їхати маршрутом гуманітарного коридору в період тиші (з 9:00 до 16:00), можна буде виїхати з міста на особистому транспорті. Величезне прохання до всіх водіїв, які виїжджають із міста, максимально сприяти евакуації мирного населення – беріть із собою людей, заповнюйте максимально транспорт», — закликав голова ОВДА.

Також Кириленко наголосив, що відхилятися від маршруту гуманітарного коридору категорично забороняється. За його словами, буде кілька етапів евакуації упродовж кількох днів.

Раніше в Міноборони РФ заявили, що «сьогодні, 5 березня, з 10 години ранку за московським часом російська сторона оголосила режим тиші. Відкриваються гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи»

Як повідомлялось раніше, «Укрзалізниця» робить всі потяги зі сходу на захід евакуаційними.

*

Top