У Києві запустили сервіс передплати місць для парковки для бізнесу

Підписано два договори

Київ підписав два перших договори про надання послуг із передплати за паркування, повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов, інформує прес-служба Київської міської держадміністрації.

«Ресторан Citronelle на Б. Хмельницького та бізнес-центр «Софія» на Рильського – перші власники офіційних табличок про передплачене паркування, наданих містом. Мають 2 і 6 місць відповідно у рамках короткострокового контракту, який діятиме до запуску системи аукціонів. Платять по 8 599,5 грн на місяць за кожне паркомісце», – розповів Усов.

За його словами, раніше на цих паркомайданчиках стояли самовільно встановлені смугасті конуси, і правом надавати місце для паркування були наділені охоронці.

«Нині місто ці конуси зібрало і запропонувало бізнесу альтернативу: офіційний договір про бронювання машиномісця шляхом використання офіційного міського знака єдиного стандарту і прозорої оплати. Кожен має право забронювати на потреби власного бізнесу 40% паркомайданчика. Для ТОП-менеджменту, для клієнтів або для ландшафтної статуї – на розсуд контрагента. Інші 60% – завжди мають залишатись загальнодоступним для автомобілістів, які бажають оплатити паркування погодинно», – пояснив заступник голови КМДА.

Він зазначив, що наявність біля будівлі такої таблички означає, що тут бізнес співпрацює з містом, і це можна перевірити за QR-кодом у верхньому правому куті. Там є договір контрагента з відповідальним комунальним підприємством «Київтранспарксервіс» та інформація про те, хто передплатив ці машиномісця, скільки саме, на який період і скільки за це отримує міський бюджет.

Нагадаємо, у Києві у 2022 році з’являться 12 нових паркінгів.

*

Top