У Києві ветерани війни з росією пройшли курси соціальної та професійної адаптації до цивільного життя – проєкт «Норвегія – Україна»

Загалом в рамках проєкту перепідготовку пройшли близько 3,2 тис. учасників бойових дій

У Києві відбувся випуск слухачів осіннього семестру проєкту «Норвегія – Україна». Протягом кількох місяців військовослужбовці, звільнені у запас, ветерани та члени їхніх сімей проходили в Державному університеті інфраструктури та технологій перепідготовку за напрямом «Менеджмент підприємницької діяльності в Україні».

Про це пише видання АрміяInform.

Як розповіла координатор проєкту «Норвегія – Україна» від Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіна, незважаючи на складні воєнні умови – ворожі обстріли, відсутність світла – курси, що мали на меті підвищити ступінь соціальної й професійної адаптації ветеранів військової служби до цивільного життя, цілком впоралися зі своїми завданнями.

«Закінчивши навчання за напрямом «Підприємницька діяльність» слухачі оволоділи новими знаннями та навичками. У нас багато прикладів, коли вони відкривають власний бізнес або отримують гарні посади в менеджменті великих підприємств, державному секторі», – сказала вона.

Заходи із психологічної та правової адаптації, сприяння у працевлаштуванні та відкритті власної справи, які входять до програми навчання, реалізовувала громадська організація «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та ветеранів військ зв’язку».

Випускники отримали свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка, спільний сертифікат університету NORD та українського навчального закладу, спільний диплом Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони Норвегії.

Загалом в рамках проєкту «Норвегія – Україна» психологічну та правову адаптацію, сприяння у працевлаштуванні здобули понад 14 тисяч колишніх військових і, зокрема, близько 3,2 тис. учасників бойових дій.

*

Top