У Києві презентували книгу польської журналістки про Володимира Зеленського

17 березня 2022 року відбулася презентація книги «Я тут. Ми тут. Ми всі – це Україна. Феномен Володимира Зеленського». Книжку видано українською мовою видавничим центром «Академія». Її авторка – польська журналістка, перекладачка та дипломатка Наталя Брижко-Запур. Про це повідомляє видання «Ukraine. Open for business»

Журналістка взялася досліджувати дії президента України Володимира Зеленського лише тому, що добре знається на питаннях історії Польщі та України, на питаннях боротьби двох країн-сусідів за європейські цінності, а також на політичних рухах і персоналіях.

Здобувши неоціненний досвід у 1980-х роках в антикомуністичному опозиційному русі, Наталя понад 30 років присвятила себе журналістиці, згодом – дипломатії. На початку 2000-х років була радницею в Посольстві Республіки Польща в Києві.

Книжка розповідає про періоди з життя Володимира Зеленського перед повномасштабним вторгненням росії та після нього.

«Тож сила Зеленського у впливі на світову громадську думку полягає у змісті його виступів, які прямо торкаються почуттів і загальнолюдських цінностей, що останніми роками дещо девальвувалися через потік політичного піару… Ця книжка і не оцінює, і не підбиває підсумки. У ній огляд поточних подій, що нагадує ступання на тонкий лід. Світова історія знає багато видань, у яких викладений аналіз нерідко виявляється помилковим, а прогнози – неточними. Адже час має бути нещадним до передчасних висновків. Тому те, що я сьогодні пропоную Читачеві, є лише віддзеркаленням моменту», – акцентує авторка в книзі.

Як зазначає керівник проєктів ВЦ «Академія» Василь Теремко, видавцю цікаво було видавати цю книжку в Україні зокрема й тому, що в ній також висвітлюються питання чому Україна та росія обрали різні шляхи після розпаду СРСР.

*

Top