У Києві перевірили якість водопровідної води

Питна вода відповідає нормативним вимогам

У Києві ПрАТ АК «Київводоканал» перевірив якість води з крана. Киян запевняють, що водопровідна вода в столиці безпечна та відповідає санітарним нормам, повідомляє прес-служба відомства.

«За результатами проведених усіма трьома лабораторіями досліджень проб питної води на об’єктах «Київводоканалу» за листопад і грудень 2021 року якість питної води було визнано такою, що відповідає нормативним вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10. Відхилень від нормативних показників не виявлено. Отже, питна вода, яка подається в будинки киян, абсолютно безпечна», — йдеться в повідомленні.

У компанії розповіли, що в серпні ДУ «Київський міський ЦКПБ МОЗ» провів дослідження і був занепокоєний деякими результатами в декількох контрольних точках та артезіанських свердловинах, про що направив лист «Київводоканалу». При цьому в пробах питної води, які були одночасно відібрані головною лабораторією «Київводоканалу», за вказаний період на насосних водопровідних станціях, артезіанських свердловинах і в контрольних точках водопровідних мереж не було виявлено відхилень.

Для повторного дослідження на початку вересня «Київводоканалом» крім представників їхньої лабораторії були залучені фахівці лабораторного центру МОЗ та з лабораторії ДП «Укрметртестстандарт» для відбору арбітражних проб та надання незалежної оцінки якості питної води.

Результати лабораторних досліджень кожної з лабораторій свідчили про відповідність якості питної води всіх проаналізованих проб нормативним вимогам державних санітарних норм і правил.

Як повідомлялося раніше, Україні загрожує дефіцит питної води.

Один коментар;

  1. Житель Пьющий грязную воду said:

    Lohotron от Киевводоканала, пейте сами! Не болейте!

*

Top