У Китаї вперше випробували

"Цифровий прокурор" присуджує звинувачення за вісьмома найпоширенішими злочинами

У китайському Шанхаї одна з районних народних прокуратур вперше застосувала штучний інтелект для складання тексту обвинувального висновку, пише South China Morning Post.

Зазначається, що прокурорські навички штучний інтелект отримав після того, як опрацював понад 17 тисяч справ, які вивчали в судах Шанхаю з 2015 до 2020 року.

«Цифровий прокурор» ухвалює звинувачення з точністю 97% і бере за основу тисячу «характерних рис», які він виявляє у судових документах певної кримінальної справи.

«Штучний інтелект певною мірою може замінити прокурорів під час ухвалення постанов, а також може допомагати їм при складанні обвинувальних висновків. Це дозволить знизити щоденне навантаження прокурорів і дасть змогу прокурорським працівникам зосередитися на більш важливих справах», — зазначає видання.

Як повідомляється, наразі «цифровий прокурор» присуджує звинувачення за вісьмома найпоширенішими у Шанхаї злочинами, такими як шахрайство із кредитними картками, організація азартних ігор, небезпечне водіння, навмисне заподіяння травм, створення перешкод представникам влади у виконанні службових обов’язків, крадіжки, шахрайство.

*

Top