Охоронці харківського міського голови напали на журналіста

Постраждав працівник видання RegioNews

13 травня 2021 року в Харкові під час зустрічі чинного в.о. міського голови Ігоря Терехова з жителями міста стався напад на журналіста Іллю Колтунова, який є співробітником сайту RegioNews Всеукраїнського інформаційного агентства ТОВ «Регіональні новини», зареєстрованого Міністерством юстиції України 16 лютого 2011 року, — про це повідомило саме видання.

За інформацією RegioNews, журналіст виконував редакційне завдання і намагався поставити Терехову питання про те, як він збирається увічнювати пам’ять Геннадія Кернеса й чому досі нічого для цього не було зроблено.

«Почувши питання, чинний в.о. мера повернувся до журналіста спиною та почав тікати, тим часом декілька чоловіків кремезної статури – охоронців Терехова заблокували представника ЗМІ, відтісняли його й не давали можливості поставити питання. Один із чоловіків намагався вихопити з рук Колтунова мікрофон, штовхав його, погрожував і ледь не повалив на землю», — повідомили у ЗМІ.

На вимоги журналіста не перешкоджати його професійній діяльності й надати можливість поставити питання посадовій особі охоронці Терехова не реагували. Вони продовжили свої агресивні дії, поки Терехов не сів у свій автомобіль і не залишив місце зустрічі, так і не відповівши на поставлене питання.

«Редакція RegioNews вважає таку поведінку Ігоря Терехова та його охорони нехтуванням правами засобів масової інформації та наступом на свободу слова, що є абсолютно неприпустимим у демократичній країні. Редакція бачить у діях охорони Терехова ознаки порушення 171 статті Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». За фактом нападу на журналіста та перешкоджання його професійній діяльності готується заява в Національну поліцію. Вимагаємо провести максимально ретельне, чесне та неупереджене розслідування цього інциденту та справедливого покарання винних. Закликаємо колег з інших ЗМІ підтримати наші вимоги забезпечення усім журналістам можливості працювати без насильства з боку представників влади та ризиків для їхнього життя та здоров’я», — зазначили у RegioNews.

*

Top