У Дії запустили push-повідомлення про перевірку кредитної історії громадян

Оновлювати застосунок не потрібно

У застосунку «Дія» з’явилася нова послуга – сповіщення про зміну та перевірку кредитної історії, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

«Перевірка історії – обов’язкова процедура при оформленні кредитів. Тепер, коли на вас візьмуть кредит або перевірятимуть вашу історію, ви отримаєте пуш. Функція працює за замовчуванням, оновлювати застосунок не потрібно», – сказано в повідомленні.

Якщо в «Дії» приходить пушпро кредит, то можна одразу із застосунку перейти за посиланням до Українського бюро кредитних історій та написати скаргу. Після сповіщення, що банк перевіряє кредитну історію, щоб відкрити новий кредит, можна швидко зреагувати та зв’язатися з установою для з’ясування деталей.

Послугу Мінцифри впроваджує разом з Українським бюро кредитних історій. Це установа, яка займається збором, зберіганням, обробкою і наданням кредитних історій. У них є вся інформація про позичальників від банків, страхових компаній, лізингових компаній, кредитних спілок та інших фінансових інститутів.

Нагадаємо, кількість користувачів «Дії» перевищила 13 мільйонів.

*

Top