У ДБР уточнили інформацію щодо арешту майна Порошенка

Запевнили, що "5 канал" та "Прямий" можуть вільно продовжувати свою роботу

Рішення суду про арешт майна п’ятого президента України Петра Порошенка не зачіпає інтереси холдингу «Вільні медіа», за рішенням суду заарештовані частки у статутному капіталі ТОВ «Автор ТВ» та дочірнього підприємства «ТРК НБМ-Запоріжжя», бенефіціарним власником яких є Порошенко, наголошують у Державному бюро розслідувань (ДБР), — передає Hubs.ua.

«Фактично одразу (після оприлюднення рішення про арешт майна Порошенка — ред) у ЗМІ з’явилася заява сторони захисту про те, що нібито суд заарештував активи телеканалів «5 канал» та «Прямий», власниками яких є медіахолдинг «Вільні медіа». ДБР заявляє, що ця інформація є маніпулятивною і не відповідає дійсності», — сказала радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян у понеділок на брифінгу у Києві.

Вона наголосила: «Обидва канали можуть вільно продовжувати свою роботу та висвітлювати актуальні для нашої країни питання».

За словами радника з комунікацій, арешт на корпоративні права на зазначені канали та їхні активи не накладався, жодних обмежень їхньої діяльності не було.

Сап’ян звернула увагу на те, що відповідно до рішення суду заарештовано частки у статутному капіталі ТОВ «Автор ТВ» та дочірнього підприємства «ТРК НБМ-Запоріжжя», бенефіціарним власником яких відповідно до Єдиного реєстру юридичних осіб є Порошенко.

Сап’ян не уточнила, чи мають стосунок ТОВ та дочірнє підприємство до телеканалів «Прямий» та «5 канал».

«У жодному разі арешт майна Порошенка не зачіпає інтересів холдингу «Вільні медіа», телеканали «Прямий» та «5 канал» можуть і працюють без будь-яких обмежень», — резюмувала радник з комунікацій.

Вона також пояснила: «Вищезазначений арешт майна жодним чином не позбавляє власника права користуватися таким майном, його ціль — запобігти відчуженню».

6 січня 2022 року Печерський районний суд Києва розглянув клопотання прокурора у кримінальному провадженні та ухвалив рішення про арешт майна Порошенка, яке згідно з державними реєстрами належить йому на праві власності, зокрема це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

Як повідомлялося, 20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

*

Top