У Британії почнуть тестувати чотириденний робочий тиждень

В експерименті беруть участь близько 30 компаній

Велика Британія з червня планує запустити пілотний режим чотириденного робочого тижня. В експерименті погодилися взяти участь близько 30 компаній, повідомляє Bloomberg, передає Hubs.ua.

Цей проєкт триватиме пів року. Протягом цього часу компанії дозволять співробітникам працювати 32 години на тиждень. Водночас менший робочий тиждень жодним чином не вплине на їхню заробітну плату та корпоративні бонуси.

Допускається, що компанії пропонуватимуть співробітникам інший підхід – розподілити 32 робочі години на 5 робочих днів.

«Перехід на чотириденний тиждень був би безпрограшним для компаній», — розповів Джо Райл, директор кампанії чотириденного тижня у Великобританії.

За його словами, перехід на 32-годинний робочий тиждень підвищує продуктивність працівників та сприяє покращенню їхнього добробуту.

Пілотна програма у Великобританії є однією з декількох у світі, якими керує організація 4 Day Week Global. Подібні програми мають розпочатися в США та Ірландії, а також плануються у Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Керівник пілотної програми Джо О’Коннор, переконаний, що завдяки зазначеній програмі компаніям вдасться «відійти від простого вимірювання того, як довго люди «працюють», до більш зосередженості на отриманих результатах».

Як повідомлялось раніше, в ЄС збільшився попит на робітників з України.

*

Top