Цього сезону на грип захворіло 2,8 млн українців

З них 38% дітей

За інформацією Центру громадського здоров’я (ЦОЗ) МОЗ України, із 4 жовтня по 26 грудня 2021 року на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіло 2,8 млн українців, понад 38% із яких – діти віком до 17 років, повідомляє прес-служба МОЗ.

У відомстві зазначили, що вже понад 60 років найефективнішим способом профілактики грипу є сезонне щеплення, яке потрібно робити протягом усього епідемічного сезону: із жовтня до квітня. Вакцинуватися можуть діти від 6 місяців та дорослі, які не мають протипоказань. За даними ЦОЗ, із початку епідсезону в Україні проти грипу вакцинувалося 113,8 тис. осіб.

Україна безплатно отримала 30 тис. доз вакцин корейського виробництва для профілактики грипу серед медпрацівників, також коштом держбюджету закуплено понад 180 тис. доз вакцини проти грипу виробництва Франції та Нідерландів, які використовують для вакцинації проти грипу осіб із груп ризику (військових, педагогів, медпрацівників та людей віком від 60 років).

«Щороку виробники вакцин адаптують імунобіологічні препарати до штамів грипу, які циркулюють саме в даний період, тому вчасна вакцинація захистить вас від тяжкого перебігу хвороби та її наслідків», – заявив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Зазначимо, українські аптеки забезпечені вакцинами проти грипу.

*

Top