Tesla відкличе більше 800 тисяч машин через проблему з сигналом паска безпеки

У компанії пообіцяли виправити помилку і оновити програмне забезпечення

Американська компанія, виробник електромобілів Tesla відкличе 817 тисяч автомобілів у США через можливу помилку зі спрацьовуванням звукового сигналу, що повідомляє про непристебнутий пасок безпеки. Про це йдеться у звіті Національного управління безпеки дорожнього руху (NHTSA), пише Reuters, передає Hubs.ua.

«Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) заявила в четвер, що транспортні засоби, модель S і модель X 2021-2022, модель 3 2017-2022 і модель Y 2020-2022 років, не відповідають федеральному стандарту безпеки автомобілів щодо «Аварії пасажирів», — сказано у повідомленні.

Встановлено, що через помилку у програмному забезпеченні звуковий сигнал, що сповіщає водія про непристебнутий пасок, може не спрацьовувати, коли автомобіль заведений.

У компанії пообіцяли виправити помилку і оновити програмне забезпечення.

Tesla повідомила NHTSA, що станом на 31 січня вона не знала про будь-які аварії чи травми, пов’язані з цією проблемою.

Нагадаємо, компанія Tesla потрапила під все більший контроль з боку регуляторних органів США і в останні місяці оприлюднила низку відкликань.

У вівторок Tesla заявила, що відкликає 53 822 автомобілі зі США з програмним забезпеченням Full Self-Driving (бета-версія), яке може дозволити деяким моделям здійснювати «зупинки» і не зупинятися на перехрестях, що становить загрозу безпеці.

Tesla виконає оновлення програмного забезпечення по повітрю, яке вимикає функцію «поворотної зупинки», повідомили в NHTSA.

Як повідомлялось раніше, Tesla відклала запуск декількох моделей.

*

Top