Tesla офіційно відкрила підприємство в Німеччині

Нове підприємство стане основою для випуску електромобілів та акумуляторів

Глава Tesla Inc. Ілон Маск офіційно відкрив нове виробниче підприємство компанії в Німеччині, будівництво якого коштувало виробнику електромобілів більш ніж €5 млрд, пише Інтерфакс-Україна, передає Hubs.ua.

Під час церемонії відкриття Маск заявив, що нове підприємство стане основою для випуску як електромобілів, так і акумуляторів.

«Гігафабрика» Tesla, що розташувалася в місті Грюнхайді поблизу Берліна, випускатиме автомобілі для європейського ринку, який до цього часу отримував автомобілі зі США та Китаю.

Підприємство, як очікується, зможе виробляти до 500 тис. електромобілів на рік та створить до 12 тис. робочих місць. На першому етапі тут випускатимуть компактні кросовери Model Y.

У вівторок Маск передав клієнтам 30 перших автомобілів, виготовлених на новому заводі.

«Кожен електромобіль, який ми зробимо, стане черговим кроком до майбутнього сталої енергетики», — заявив він під час церемонії відкриття.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц схвалив будівництво заводу Tesla, сподіваючись, що це підтримає економіку регіону.

Експерти, однак, зазначають, що ситуація навколо України, що погіршила проблему нестачі компонентів, погіршить виробничі можливості нового підприємства Tesla.

«Tesla не може повністю захистити себе від проблеми перебоїв у постачанні», — зазначає директор Center of Automotive Management Штефан Братцель, слова якого наводить The Wall Street Journal.

Експерти німецького CAR Center Automotive Research очікують, що цього року німецьке підприємство Tesla випустить щонайменше 100 тис. автомобілів, а з 2023 року виробництво різко збільшуватиметься.

Акції Tesla додають у ціні 3,4% на торгах у вівторок. За останній рік їхня вартість зросла на 44%.

Як повідомлялось раніше, Tesla «відкличе» понад 26 тис авто.

*

Top