Ексдепутата Тернопільської райради судитимуть за хабар у $300 тис. за сприяння у продажі землі

Перед судом постане колишній депутат Тернопільської районної ради

Перед судом постане колишній депутат Тернопільської районної ради, який за сумісництвом є заступником керівника однієї з ОТГ Тернопільської області. НАБУ і САП обвинувачують його у вимаганні неправомірної вигоди у сумі $300 тис. Про це інформує Hubs.ua з посиланням на НАБУ.

За даними слідства, у власника одного з аграрних підприємств Тернопільської області під час оформлення документів для продажу цього підприємства та належних йому земельних ділянок виник судовий спір з місцевою об’єднаною територіальною громадою щодо права власності на землю.

Аграрій знайшов покупця на ці землі й запропонував йому владнати проблеми з документами за хабар. Він запропонував $20 тис. судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення «потрібного» рішення. А також — $300 тис. заступнику керівника ОТГ, який водночас обіймав посаду депутата Тернопільської районної ради. Та — адвокату за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду.

Втім, покупець на пропозицію не пристав і звернувся до НАБУ. Депутату, пособнику, а також власнику аграрного підприємства повідомили про підозру у листопаді 2023 року.

Обвинуваченим інкримінують порушення Кримінального кодексу за статтями «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» (ст. 368) та «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» (ст. 369).

*

Top