Суд заарештував 100% акцій заводу

Слідчі підозрюють, що відчуження заводу з державної власності відбулось за заниженою вартістю

Державне бюро розслідувань розслідує кримінальне провадження щодо можливого зловживання службових осіб Фонду держмайна України під час приватизації Першого київського машинобудівного заводу 27 жовтня 2021 року (до 2018 року завод «Більшовик»), повідомляє сайт відомства, передає Hubs.ua.

Арешт накладено через кримінальне провадження щодо можливого зловживання службових осіб Фонду держмайна під час приватизації заводу 27 жовтня 2021 року.

«Наразі слідчі ДБР встановлюють усі обставини незаконного відчуження вказаного заводу з державної власності за заниженою вартістю. Це завдало економічних збитків державним інтересам», — сказано в повідомленні.

У ДБР зазначають, що експертиза встановила невідповідність звіту про оцінку майна, який використовувався для визначення вартості акцій заводу, вимогам законодавства. Це могло негативно вплинути на достовірність такої оцінки.

Кримінальне провадження розпочато за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомлялось раніше, АМКУ дозволив «Дженерал Комерс» купівлю заводу «Більшовик».

*

Top