Суд наклав арешт на майно Порошенка

Правоохоронці підозрюють екс-президента у державній зраді

Печерський районний суд Києва підтримав клопотання прокурора щодо накладення арешту на майно п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка, якого українські правоохоронці підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання у четвер.

«Клопотання прокурора про накладення арешту на майно задовольнити», — йдеться в документі.

Суддя, яка оголошувала ухвалу під час засідання, перерахувала все майно та активи п’ятого президента, на які накладається арешт. Серед них, зокрема, квартири у Вінниці та Києві, садиба у Козині, земельні ділянки, які належать Порошенку, акції Порошенка у низці приватних компаній.

«Ухвала підлягає негайному виконанню слідчим прокурором. Ухвалу слідчого судді може бути оскаржено… в суді апеляційної інстанції», — наголосила суддя.

Вона додала, що оприлюднення повного тексту зазначеної ухвали призначено на 12:00 14 січня 2022 року.

Як повідомлялося, 20 грудня ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. У зв’язку з неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто його було надіслано за місцем проживання, реєстрації, а також за місцем роботи.

*

Top