США внесла чотирьох фізосіб із України до санкційних списків

Підсанкційним українцям інкримінують співпрацю з країної агресором РФ

Влада США поповнила санкційні списки, пов’язані зі «шкідливою зовнішньою діяльністю Росії», чотирма фізичними особами з України, повідомив Ентоні Блінкен в twitter, повідомляє Hubs.ua.

Зокрема, під санкціями опинилися опозиційні народні депутати Верховної Ради України ІХ скликання Олег Волошин і Тарас Козак. Також обмежувальні заходи впроваджено стосовно колишніх народних депутатів Верховної Ради — Володимира Олійника та Володимира Сівковича.

За даними Мінфіну США, відділ управління з контролю за іноземними активами наклало санкції на чотирьох осіб, які брали участь у шкідливій зовнішній діяльності Росії, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні.

Держсекретар США Ентоні Блінкен, коментуючи рішення Мінфіну про нові персональні санкції, зазначив, що Вашингтон готовий зазнати економічних втрат для стримування агресії РФ.

«США впровадили санкції проти чотирьох осіб, пов’язаних із діяльністю щодо дестабілізації України, що триває під керівництвом Росії. Разом із нашими союзниками та партнерами ми готові зазнати серйозних економічних втрат, якщо Росія почне подальші неспровоковані військові дії проти України», — написав Блінкен.

Як повідомлялось раніше, Конгрес США внес третій законопроект про санкції проти РФ.

*

Top