США продадуть Польщі 250 танків Abrams. Один із найважливіших збройових контрактів в історії країни

Нових танків вистачить для повноцінного оснащення чотирьох танкових батальйонів

Держдепартамент США погодився на продаж Польщі 250 танків Abrams, — повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Hubs.ua.

«Дуже важлива новина для безпеки Польщі. Держдепартамент висловив згоду на продаж 250 танків Abrams у найсучаснішій версії M1A2 SEPv3», — написав він.

За його словами, це надзвичайно важливе зміцнення обороноздатності Польщі та один із найважливіших збройових контрактів в історії країни.

Відомо, що нових танків вистачить для повноцінного оснащення чотирьох танкових батальйонів. Вони надійдуть до нової 18-ї дивізії на сході Польщі. Загальна сума, виділена на реалізацію програми придбання танків, налічує 23 млрд. 300 млн. злотих ($6 млрд.). Програма, крім самих танків, включає логістичний пакет, навчання, розвиток інфраструктури та озброєння.

Основний бойовий танк M1A2 SEPv3 – найсучасніша модифікація танка Abrams, яка була вперше представлена ​​у 2018 році. Порівняно з раніше розробленими варіантами бойової машини, вона отримала новий багатоцільовий снаряд та покращену електроніку.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба офіційно заявив про запуск нового тристороннього формату співпраці між Україною, Великою Британією і Польщею.

*

Top