Спад BTC може спровокувати початок «криптозими»

Вартість Bitcoin різко впала за останні тижні

Аналітики UBS передбачають наближення спаду найбільшої у світі криптовалюти, оскільки велика кількість факторів вказує на те, що наближається «криптозима», повідомляє Business Insider та investing.com, передає Hubs.ua.

За їхніми словами, біткоїн різко впав за останні тижні, оскільки інвестори готуються до підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою.

За їх словами, аргументи на користь BTC як валюти та засобу хеджування інфляції ідуть на спад, і в його технології є кілька недоліків.

Аналітики UBS на чолі з Джеймсом Малкольмом у п’ятничній записці для клієнтів відзначили наступ «криптозими», тобто гігантського обвалу багатьох криптовалют, які можуть не відновитися протягом багатьох років.

Підвищення відсоткової ставки ФРС у 2022 році знизить привабливість криптовалют і, таких як біткоїн, і подібних до нього ризикових активів в очах багатьох інвесторів, оскільки такий крок з боку держави спростовують аргументи на користь того, що біткоїн є хорошою альтернативною валютою або засобом заощадження.

Важливо й те, що технологія його видобутку має багато недоліків, а регулювання у всій криптогалузі може загальмувати її розвиток. Як відомо, технологію блокчейна важко масштабувати через її децентралізовану структуру, яка вимагає, щоб усі учасники мережі могли контролювати та перевіряти транзакції. Також, на думку аналітиків UBS, нестримні спекуляції на криптовалютних мережах неминуче вимагають більш пильного нагляду для захисту споживачів та фінансової стабільності.

BTC впав приблизно на 1% до $42 722 минулого понеділка, що набагато нижче рекордного максимуму, близького до $69 тис. у листопаді.

Є всі підстави вважати, що становище BTC тільки погіршиться, як і інших криптовалют, які ще довго не зможуть відновитися.

Як повідомлялось раніше, Казахська криптовалюта впала в 300 разів.

За матеріалами Business Insider та investing.com

*

Top