SpaceX б'є рекорди з орбітальних запусків і планує проводити їх щотижня
Фото: SpaceX

У 2020 році компанія здійснила 26 запусків орбітальних ракет, а у 2021 році - вже 31

У минулому році компанія Ілона Маска SpaceX побила власні рекорди з орбітальних запусків, а у 2022-му хоче проводити їх раз на тиждень. Про це пише американське видання CNBC, повідомляє Hubs.ua.

У 2022 році компанія планує запустити 52 місії.

«Це неймовірний темп», — заявила з приводу таких ініціатив членкиня Консультативної групи NASA з аерокосмічної безпеки, астронавтка і колишня виконавча директорка Американського інституту аеронавтики та астронавтики Сандра Магнус під час засідання Консультативної групи NASA з аерокосмічної безпеки (ASAP). tweet

Ключовим моментом швидких запусків SpaceX була здатність частково повторно використовувати свої транспортні засоби Falcon 9 і Falcon Heavy, приземляючи ракетні прискорювачі та відновлюючи кожну половину носового конуса після запусків. Повторне використання ракет допомогало збільшити швидкість запуску без значного збільшення виробництва.

Наприклад, прискорювач Falcon 9, з яким SpaceX запустила місію Transporter-3 на початку цього місяця, був використаний повторно — в 10-й раз — за менше ніж 20 місяців з моменту його дебюту.

Розклад місій SpaceX на 2022 рік також включає космічні польоти з кількома екіпажами, зокрема для NASA.

Довідково. Компанію SpaceX створено Ілоном Маском в 2002 році з метою здешевлення виводу вантажів та людей на орбіту та колонізації Марсу в дальшій перспективі. Вона займається виробництвом ракет космічного призначення, космічних кораблів, космічним транспортуванням. Вартість компанії Ілона Маска оцінюють більш ніж у $100 млрд.

Нагадаємо, раніше Hubs.ua писав про те, що Ілон Маск планує використовувати людиноподібних роботів на заводах Tesla.

Також ми розповідали, що ракета SpaceX стартувала на орбіту з українським супутником «Січ».

*

Top