Велика покупка: Sony придбає розробника відеоігор за $3,6 млрд

Компанія Bungie приєднається до сімейства Sony PlayStation

Sony придбає розробника відеоігор Bungie Inc у рамках угоди на суму $3,6 млрд, про це повідомляє сайт самої компанії bungie та reuters, передає Hubs.ua.

Bungie приєднається до сімейства Sony PlayStation, повідомила американська компанія у своєму блозі, оскільки японський конгломерат зміцнює свою мережу власних ігрових студій для конкуренції.

«Сьогодні Bungie починає наш шлях, щоб стати глобальною мультимедійною розважальною компанією», — повідомили у самій компанії. ​

Також у компанії заявили, що знайшли у Sony Interactive Entertainment партнера, який «беззастережно підтримує їх у всьому«, і хоче прискорити їх бачення для створення розваг, що охоплюють покоління, «зберігаючи при цьому творчу незалежність, яка б’ється в серці Bungie».

Зазначена угода дозволить Bungie простіше наймати нових працівників і реалізовувати свої плани, переконані в компанії.

Нагадаємо, Bungie Inc є виробником таких відеоігр як «Halo» і «Destiny». Ігри засновані на оригінальній трилогії комп’ютерних ігор у жанрі шутера від першої особи.

З 2000 до 2007 рік компанія входила до складу Microsoft Corporation. Пізніше, 2010 року, компанія підписала договір з Activision Blizzard, разом з якою розвивала Destiny. Після розривання контракту у 2019 році Bungie знову стала незалежною студією.

Як повідомлялось раніше, Sony за день втратила $20 млрд капіталізації після оголошення угоди Microsoft і Activision Blizzard.

*

Top