Ситуація навколо України: Прибутковість німецьких держбондів знижується

Прибутковість 10-річних держбондів Німеччини знизилася на 1 базисний пункт

Прибутковість державних облігацій Німеччини знижується у четвер, інвестори стежать за розвитком ситуації навколо України та коментарями чиновників Європейського центробанку, — повідомляє Рейтер, передає Hubs.ua.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков назвав стабільною ситуацію на кордоні Росії та України, але сказав, що зростання напруженості вздовж лінії розмежування на Донбасі, звідки в останню добу надходять повідомлення про перестрілки між урядовими військами і силами самопроголошених республік частішають і є предметом «дуже глибокої стурбованості. Кремля, який уважно спостерігає за ситуацією.

Інвестори також аналізують коментарі керівництва ЄЦП. Глава ЦБ Іспанії Пабло Ернандес де Кос у четвер сказав, що будь-яке передчасне посилення політики тільки зашкодить економіці, і відмова ЄЦБ від стимулів має бути поступовою.

Прибутковість 10-річних держбондів Німеччини знизилася на 1 базисний пункт до 0,27% після досягнення максимального рівня з грудня 2018 року до 0,331% у середу.

Прибутковість 10-річних держоблігацій Італії впала на 4 базові пункти до 1,87%, у той час як спред між прибутковістю 10-річних бондів Італії та Німеччини скоротився на 3 базові пункти до 159.

Прибутковість іспанських та португальських держоблігацій знизилася на 3 та 2,5 базисного пункту відповідно.

Нагадаємо, євробонди України впали на 2,2-4,1%.

*

Top