Штучний інтелект навчився фліртувати: Британський стартап Sonantic створив аудіопрограму «What's Her Secret?» (відео)

Задля створення емоційного зв’язку з користувачем програма здатна імітувати зітхання та сміх

Британська компанія Sonantic розробила програму, яка здатна голосом імітувати зітхання та сміх для створення емоційного зв’язку з користувачем, про це пише Daily Mail, передає Hubs.ua.

Компанія Sonantic спеціалізується на створенні голосів за допомогою штучного інтелекту для фільмів та комп’ютерних ігор.

Остання розробка компанії — What’s Her Secret? імітує жіночий голос. У проморолику, розміщеному нижче, показано обличчя актриси, яка мовчки виявляє емоції, тоді як закадровий голос читає монолог про кохання. Насамкінець голос повідомляє, що не належить людині, а створений комп’ютером. «Я не є реальною. Я ніколи не народжувалась і ніколи не помру, тому що я не існую», — каже голос.

Раніше представлені Sonantic голосові моделі вже могли виражати радість та смуток, але для флірту був потрібний більш тонкий підхід, де однієї мови було недостатньо. Цього ефекту вдалося досягти завдяки невербальним звукам, що імітують дихання, сміх та плач.

При розробці нового голосу команда стартапу звернула увагу на деякі особливості, завдяки яким мова людини звучить більш романтично та кокетливо. Наприклад, можна говорити повільніше для створення напруги або ледь посміхатися під час розмови, зберігаючи спокійний темп.

Доктор Меггі Воган, психотерапевт із Нью-Йорка, яка спеціалізується на романтичних стосунках, сказала, що є ключові елементи в моделях мовлення, тону та темпі, які викликають або переривають кокетливу розмову.

Після перегляду «What’s Her Secret?» вона сказала, що всі вони були представлені, включаючи зосередження на темпі, диханні, посмішці та зміні тону.

«У Sonantic ми прагнемо вловлювати нюанси людського голосу, і ми неймовірно пишаємося цими технологічними проривами, які ми втілили в життя через «What’s Her Secret?», — повідомили у компанії.

Як повідомлялось раніше, стартап Zodier запустив чат-бот для знайомств.

*

Top