Штучний інтелект AlphaCode виявився не гіршим за програмістів

Система ШІ опинилася серед 54% кращих учасників конкурсу з програмування

Штучний інтелект AlphaCode, що пише програми не гірше за програмістів середнього рівня, розробила фірма DeepMind. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії, передає Hubs.ua.

AlphaCode на рівні з людиною вирішував нові задачі, які вимагають поєднання критичного мислення, логіки, алгоритмів, кодування та розуміння природної мови, на популярному конкурсі для програмістів Codeforces.

У цьому конкурсі регулярно беруть участь десятки тисяч людей з усього світу. AlphaCode розмістився приблизно на рівні середнього конкурента, що стало першим випадком, коли система генерації коду AI досягла конкурентного рівня продуктивності у змаганнях з програмування.

Конкурсанти писали програми для вирішення таких проблем як пошук шляхів розміщення доріг і будівель у певних обмеженнях, створення стратегій для перемоги в користувацьких настільних іграх тощо. Для розв’язання подібних головоломок нейромережа AlphaCode не використовувала готові шаблони і генерувала нові коди.

«Можу з упевненістю сказати, що результати AlphaCode перевершили мої очікування. Я був налаштований скептично, тому що навіть у простих змагальних завданнях часто потрібно не тільки реалізувати алгоритм, а й (а це найскладніше) його винайти. AlphaCode зумів виступити на рівні нового перспективного конкурента. Я не можу дочекатися, щоб побачити, що чекає ШІ попереду!», – поділився враженнями від результатів конкурсу засновник Codeforces Майк Мірзаянов. tweet

Те, що AlphaCode увійшов до числа кращих 54% ​​у змаганнях з програмування, демонструє потенціал моделей глибокого навчання для завдань, які вимагають критичного мислення.

Нагадаємо, раніше Hubs.ua повідомляв про те, що Маск планує використовувати людиноподібних роботів на заводах Tesla.

*

Top